Ha, wat leuk dat je meer over Champagneproeverijen wilt weten!
Maar hoe beschrijf je nu in woorden, of laat je met enkele beelden zien, wat een Jérôme’s Champagneproeverij precies inhoudt? In ruim 10 jaar hebben we meer dan 400 Champagneproeverijen verzorgd. Van 4 hoog achter op een dakterras in de zon, tot Champagnefestivals, en van de meest chique kantoren en 5-sterrenhotels tot gezellige keukentafels bij mensen thuis. Van rijtjeshuizen tot dikke villa’s, en in de coronaperiode keken we zo’n 2200 woonkamers in. En van elke proeverij is wel een anekdote te vertellen. Verveelt het verhaal over Champagne (ons) nooit. Er is nog nooit precies hetzelfde verhaal verteld, en we zijn (als ik het zo bescheiden mag zeggen) nog nooit zonder een 5-sterrenreview de deur uitgegaan.
Op een leuke en luchtige manier, én graag met wat humor, maken we samen een mini-Champagnereis.
Een reis langs verschillende Champagne stijlen, druivensoorten en Champagneboeren. We nemen je mee in de ins en outs van het Champagneproces. Jérôme heeft het namelijk allemaal persoonlijk meegemaakt. Sinds 2016 werkt(e) Jerome regelmatig mee in alle Champagneprocessen bij de Champagneboeren waarmee we al jaren samenwerken. Naast het jaarlijks mee oogsten, werkte hij mee met o.a. nieuwe druivenstoken planten, het jaarlijkse snoeiwerk, de palisage in de vroege zomer, en natuurlijk onkruid wieden dat hoort er ook bij. Elke plant krijgt 8 tot 10 keer per jaar ‘persoonlijke’ aandacht. Ook alle processen in de wijnkelder heeft hij herhaaldelijk doorlopen, van assembleren tot bottlen, en van remuage tot labelen.
Geen droge theorie uit een boekje, maar alle verhalen uit de praktijk.
Het is een interactieve proeverij waar je, als je daar zin in hebt, veel van opsteekt. Waar we, op basis van nieuwsgierigheid en vragen van de deelnemers, altijd weer in een andere hoek van de Champagne(kelder) geheimen ontdekken.
Nou, dat klinkt haast te goed om waar te zijn, nietwaar?