Wat leuk dat je hier kijkt. Deze pagina wordt nu gemaakt, zoals je ziet, zijn dit nog niet de juiste teksten en plaatsjes. We kunnen je in elk geval beloven dat het de moeite wordt om nog eens te kijken hier 🙂
Mooi dag!

STAP 1

Remuage

Is de Champagne op het gewenste niveau dan is het zaak om de bij stap 5 beschreven droezel (of depot) uit de fles te halen. Doen we dit niet dan zorgt de 6 bar druk – eveneens ontstaan bij stap 5- dat de droezel heftig wordt opgeschud als je de fles zou openen. Er ontstaat dan een ‘appelsap troebel’ effect. Zowel voor de smaak als voor het oog een niet gewenst effect. Maar hoe haal je dat er dan uit. De enige uitgang is de hals van de fles. Daarom wordt het depot dan ook naar de hals van de fles begeleid. De eenvoudigste manier lijkt om de fles gewoon op de kop te zetten.

Bestel nu

STAP 1

Remuage

Is de Champagne op het gewenste niveau dan is het zaak om de bij stap 5 beschreven droezel (of depot) uit de fles te halen. Doen we dit niet dan zorgt de 6 bar druk – eveneens ontstaan bij stap 5- dat de droezel heftig wordt opgeschud als je de fles zou openen. Er ontstaat dan een ‘appelsap troebel’ effect. Zowel voor de smaak als voor het oog een niet gewenst effect. Maar hoe haal je dat er dan uit. De enige uitgang is de hals van de fles. Daarom wordt het depot dan ook naar de hals van de fles begeleid. De eenvoudigste manier lijkt om de fles gewoon op de kop te zetten.

Bestel nu

STAP 1

Remuage

Is de Champagne op het gewenste niveau dan is het zaak om de bij stap 5 beschreven droezel (of depot) uit de fles te halen. Doen we dit niet dan zorgt de 6 bar druk – eveneens ontstaan bij stap 5- dat de droezel heftig wordt opgeschud als je de fles zou openen. Er ontstaat dan een ‘appelsap troebel’ effect. Zowel voor de smaak als voor het oog een niet gewenst effect. Maar hoe haal je dat er dan uit. De enige uitgang is de hals van de fles. Daarom wordt het depot dan ook naar de hals van de fles begeleid. De eenvoudigste manier lijkt om de fles gewoon op de kop te zetten. Echter is dat bezinksel vaak een iets wat kleverig. De flessen dienen daarom in een specifieke manier te worden begeleidt van de horizontale rijpings positie (sur lattes) naar een verticale positie (sur pointes, ‘op de punt’). En dat is een heel secuur werkje. Vroeger werden al de flessen in pupitres (schuin geplaatst houten rek) 2 maal daags met de hand gedraaid voor een periode van 2 maanden.

Handmatig gebeurd nu vaak alleen nog bij speciale flessen. Het grootste deel gaat machinaal en daarmee wordt het proces verkort tot ongeveer 2 weken. Of het nu machinaal of handmatig gebeurt, het blijft een precies werkje. De fles wordt opgeschud en een kwartslag gedraaid en een mini tikje rechterop gezet. Het bezinksel wordt zo opgeschud, waarna het weer langzaam zakt. Het proces gaat door tot al het bezinksel aan de binnenzijde op de kurk of kroonkurk ligt. We noemen het depot dan ook wel de prop, omdat het als een prop in de fles ligt. De fles staat dan nu dus ook sur pointes. Er is een ding dat je nu beslist niet meer wilt en dat is schudden. De fles moet absoluut stil en voorzichtig worden gehouden om te zorgen dat het bezinksel niet opnieuw opgeschud wordt en het gehele proces opnieuw moet.

Test titel 1

Test titel 1

Test titel 1

STAP 1

Remuage

Is de Champagne op het gewenste niveau dan is het zaak om de bij stap 5 beschreven droezel (of depot) uit de fles te halen. Doen we dit niet dan zorgt de 6 bar druk – eveneens ontstaan bij stap 5- dat de droezel heftig wordt opgeschud als je de fles zou openen. Er ontstaat dan een ‘appelsap troebel’ effect. Zowel voor de smaak als voor het oog een niet gewenst effect. Maar hoe haal je dat er dan uit. De enige uitgang is de hals van de fles. Daarom wordt het depot dan ook naar de hals van de fles begeleid. De eenvoudigste manier lijkt om de fles gewoon op de kop te zetten.

Bestel nu

ZAKELIJK

Champagne op kantoor

Wordt er regelmatig iets gevierd bij jullie op kantoor? Wij leveren de lekkerste Champagne in alle formaten flessen zoals de standaard (75cl), en ook demi flesjes (37,5cl), Magnums (1,5 ltr), Jeroboam (3 ltr). Op bestelling zijn ook formaten van Methusalem (6 ltr) tot Nebakanezer (15 ltr) en alles hier tussen in beschikbaar. Neem ook contact op voor de mogelijkheid om (met spoed) gekoelde Champagne te laten leveren (alleen in Amsterdam).

Bestel nu

EVENTS

Champagne Proeverij

Op een luchtige en leuke manier vertellen wij je ‘alles’ over het Champagneproces, het gebied, onze boeren en ons import verhaal. We werken zelf mee bij de boeren tijdens de oogst en andere processen waardoor we je er veel over kunnen vertellen en al je vragen kunnen beantwoorden. We nemen je mee op een kleine Champagnereis.

We serveren verschillende soorten Champagne. Desgewenst verwennen je met wijn-spijs uitgebalanceerde hapjes. Onze proeverij scoort een 4,9 uit 5 sterren.

Bestel nu

WORKSHOPS EN TRAININGEN

Champagne Coaching

Het is onze missie dat meer mensen meer successen leren zien en vieren. Op een leuke en luchtige manier brengen we thema’s zoals, wat brengt een positieve werkhouding mij, je eigen kwaliteiten zien en jezelf en elkaar waarderen. Je leert meer over de -verborgen- impact van complimenten. Champagne Coaching is altijd maatwerk op de thema’s die spelen in jullie organisatie. We combineren het bij voorkeur met een Champagne Proeverij waardoor er een mooie balans ontstaat tussen de thema’s en meer successen (leren) vieren.

Bestel nu

Bestelling Afhalen

Wij hebben geen winkel en vaste afhaaltijden. Deze optie kun je alleen kiezen indien je het ophaalmoment reeds met ons hebt afgestemd.

Deze optie is ook geschikt om te kiezen indien je onze producten al hebt ontvangen en nog even komt afrekenen.

 

Pickup

We do not have a store and fixed pick-up times. You can only choose this option if you have already coordinated the pick-up time with us.

Use this option when you already received our products and still need to do the payment.

Geef mij persoonlijk advies

Hoi Jérôme, wil je ons advies geven voor een passend Champagne geschenk?

  • Hoi Jérôme, wil je ons advies geven voor een passend Champagne geschenk?
    Alle geschenken komen met uitleg over de gekozen Champagne + storytelling over het Champagnehuis in een mooie gouden envelop. Vanaf 10 stuks eigen print op de deksel van de houten kist. Exclusief eenmalige proefdrukkosten €25 en extra kosten €25-€50 transport van leverancier naar ons magazijn. Eigen logo of boodschap op achterlabel op de fles vanaf €150/200 (alle informatie over de Champagne staat ook op label). Loont bij grotere oplages €3 bij 50 stuks, €2 bij 100 stuks, €1 bij 150 stuks. Verschillende opties voor een persoonlijk kaartje bij geschenk.